Vegalicious – het kookboek voor vegetariërs en vleeseters

aug 22, 2017 | Review Recepten, Reviews

Vegetarisch eten is helemaal in. Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen vlees of minder vlees te eten. Ik kan deze keuze alleen maar toejuichen. Een vegetarisch dieet is immers zeer goed voor de gezondheid, zeer goed voor het milieu en natuurlijk zeer goed voor de dieren. Vegalicious is het kookboek laat zien hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.

Vegalicious is een kookboek voor iedereen

Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners.

Recepten van topkoks

Vegalicious staat vol tips voor snelle gerechten, bevat complete menu’s en heeft recepten die stap voor stap uitgelegd worden en zo ook tot inspiratie dienen voor eigen lekkere variaties. En het bevat recepten van topkoks voor speciale gelegenheden. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!

Vegetarisch eten meer dan alleen vlees vervangen

In vergelijking met andere vegetarische kookboeken zou je dit boek kunnen omschrijven als ‘het echte werk’. Voor wie niet vertrouwd is met vegetarisch koken, zal het een goede leerschool zijn. Vaak denken mensen dat ‘vegetarisch’ neerkomt op het vervangen van vlees door een andere eiwitbron. Dat is niet juist; wie werkelijk vegetarisch wil eten moet zijn eet patroon veranderen. De recepten in dit boek helpen je hierbij.

Keur aan salades, soepen en eenpansgerechten

De indeling is ten opzichte van wat je misschien gewend bent wat ongebruikelijk. Er is apart hoofdstuk voor ‘brunch en ontbijt’. Dit zijn voor vegetariërs zeer belangrijke maaltijden. Er zijn dus geen aparte ‘hoofdmaaltijden’. Wel een keur aan salades, soepen, eenpansgerechten. De menusuggesties zijn even wennen, net als de zgn. ‘feestelijke maaltijden’.

Achterin zijn enkele basisrecepten van sauzen opgenomen evenals enkele menusuggesties. Al met al is Vegalicious een heel mooi kookboek met super lekkere gerechten. Door de duidelijke omschrijvingen zijn de gerechten niet moeilijk te bereiden.

Mooie illustraties en aantrekkelijke foto’s

Het boek staat vol met duidelijke illustraties en aantrekkelijke foto’s. Sommige recepten lijken wat bewerkelijk maar als je ze eenmaal een keer gemaakt hebt zul je merken dat ze eigenlijk best eenvoudig zijn. Je krijgt er een heerlijke en verantwoorde maaltijd voor terug.

Vegalicious is een feestje voor je lichaam en ik kan het je van harte aanbevelen!

Vegalicious kookboek voor vegetariërsVegalicious inkijk

 

Je kunt het boek HIER BESTELLEN