Kip shoarma met knoflooksaus

aug 15, 2017 | Recepten

Kip shoarma met knoflooksaus. Is dat gezond? Soms heb je ineens trek in een vette hap. Een lekkere kruidige shoarma met heerlijke knoflooksaus.
Maar ja, echt gezond is het niet. Er is gelukkig (altijd) een oplossing.

Maak zelf eens deze heerlijke kip shoarma met zelfgemaakte knoflooksaus. Qua smaak doet het niet onder voor de shoarma van de shoarma tent. Het is wel een stuk beter voor je lijf.

 

Deze shoarma is zelfs verantwoord. Kun je het wat vaker eten zonder schuldgevoel. En dat is ook lekker.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 gram champignons
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 200 gram kipfilet
  • 1 el shoarma kruiden
  • 10 gram roomboter
  • 200 gram ijsbergsla
  • 150 gram cherry tomaatjes
Ingrediënten voor de knoflooksaus:
  • 4 el Griekse yoghurt of magere kwark
  • 2 el mayonaise
  • Peterselie of bieslook naar smaak
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl honing
Ingrediënten voor de shoarmakruiden: 
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl gemalen chilipoeder
  • peper/zeezout

Zo maak je de kip shoarma met knoflooksaus

  • Snij de kipfilet in kleine reepjes.
  • Snij de champignons, uien en paprika klein.
  • Meng de kruiden voor de kip shoarma door elkaar.
  • Doe alles bij elkaar in een kom en meng dit met 1 el van de shoarma kruiden.
  • Het restant van de shoarmakruiden kun je in een afgesloten potje bewaren. Je kunt natuurlijk ook meteen een grotere hoeveelheid maken. Zo heb je de shoarma kruiden altijd op voorraad.
  • Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus in een schaaltje.
  • Snij de tomaatjes doormidden
  • Bak de kip shoarma in 1 el kokosolie of roomboter.
  • Verdeel de ijsbergsla en de plakjes tomaat over 2 borden.
  • Verdeel het kip shoarma mengsel over de 2 borden.
  • Garneer met de knoflooksaus.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal: 413
Eiwitten: 31 gram
Vetten: 20 gram
Koolhydraten: 23,5 gram

 
Eet smakelijk!

Succesvol Afvallen