Bananenbrood met amandelmeel en kokosmeel

aug 15, 2017 | Recepten

Bananenbrood kun je maken in vele varianten. In dit bananenbrood gebruik je amandelmeel en kokosmeel.
Doordat ik kokosmeel gebruik in dit recept, is het iets minder klef dan het bananenbrood wat ik normaal maak. Het heeft nu iets meer weg van een cake structuur. Ik vind het geslaagd :-). Varieer naar hartelust. Bananenbrood kan bijna niet mislukken!

Dit heb je nodig voor bananenbrood

3 rijpe bananen
4 eieren
75 gram amandelmeel
50 gram kokosmeel
50 gram kokosolie (kun je vervangen door roomboter)
2 el ahornsiroop
30 gram rauwe cacao nibs (optioneel)
1/2 el kaneel
1 tl bakpoeder

Zo maak je het bananenbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de bananen helemaal fijn.
Doe de geprakte banaan, de eieren, de kokosolie en de ahornsiroop samen in een kom en mix goed door elkaar.
Voeg het amandelmeel, het kokosmeel, de kaneel en het bakpoeder toe en roer weer goed door elkaar.
Roer de cacao nibs door de mix.
Doe de mix in een ingevet cakeblik en zet deze voor ca. 45 minuten in de oven.
Laat even afkoelen en snijd de cake in plakjes.
Je kunt de in plakjes gesneden cake per plakje invriezen en zo iedere dag genieten van een verantwoord tussendoortje.
Je kunt ook 2 plakjes nemen als ontbijt. Lekker met een beetje roomboter!

Eet smakelijk!

Succesvol Afvallen